Ville-Veikko Rantamaula

Kaikki blogit puheenaiheesta Veropolitiikka

Kiinteistövero ei nosta vuokria

Hallitus on tänään päättänyt perua kiinteistöveron korotuksen. Suunnitelmissa oli, että valtio asettaisi tietyt alarajat kiinteistöverolle, joita kunnat keräävät.

Koulutus ja huippu-urheilu

Koulutukseen ei koskaan ole sijoitettu liikaa, karsittavissa olevia varoja.  Rahat vain on sijoitettu väärin.

Urheiluun ei ole sijoitettu liikaa.  Rahojen sijoitusvirhe tässäkin.

Säädetään Minimivero / Verovapaus Kaikille

Ay-liikkeiden Miljardit ja Veronkierto... Muut verottomuudet...

Todettakoon veronkierroksi kaikki se mikä verovapaaksi on säädetty, näin köyhyysrajan ylittävän tulon osalta.

Sama koskee niin henkilöitä, yhtiöitä, yhdistyksiä, liittoja kuin kaikkia muita mahdollisia verovapauden sallivia veronkierron vapauksia, systeemeitä, välineitä, instumentteja...

Ay-liikkeillä on Miljardiomaisuus, ja täysi verovapaus, kuten muillakin "yleishyödyllisillä".

Tämä on räikeä vääryys!

Näin räikeä vääryys on korjattava!

Viron yritysveromallista talouden piristysruiske

Virossa yritykseen jätettyä voittoa ei veroteta lainkaan. Osinkona jaettavaan voiton osaan sen sijaan kohdistuu 21 prosentin tasavero. Saajalleen osinko on verovapaata tuloa.

Verotus tapahtuu vasta, kun voitot kotiutetaan yrityksestä, jolloin yritykseen jäävästä ja yrityksen kehittämiseen suunnatusta voitosta ei vielä mene veroa.

Veropolitiikka tarvitsee asennemuutoksen

Kesästä asti media on käsitellyt kaikkia ulkomaille muuttaneita veropakolaisina. Olen huolestunut tästä keskustelukulttuurin kiristymisestä. Siinä Suomessa, johon synnyin, oli kansalainen vapaa päättämään oman kohtalonsa. Jopa Helsingin Sanomat selvityksessään ’’ "Nyt eläke tulee puhtaana käteen" – mitä ajattelevat Portugalin verovapauteen muuttaneet entiset johtajat? ’’ syyllistää pitkän uran tehneitä menestyviä suomalaisia. Nähtävästi suomalaisten kateellisuus ja kyvyttömyys hyväksyä menestys on saavuttanut aivan uuden tason.

Vapaaehtoisuuden pääministeri

Pääministeri Juha Sipilä otti lauantaina 5.9. näkyvästi kantaa turvapaikkakysymykseen — kahdella tavalla. Päähuomion on saanut Sipilän hieno lupaus antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi. Samalla Sipilä teki tiettäväksi, että Suomen linja EU:n sisällä on edelleen vapaaehtoisuuteen perustuva turvapaikanhakijoiden vastaanotto. (HS, Kotimaa 6.9.2015.) Tätä Sipilän linjaa Suomi on sitten johdonmukaisesti ajanut EU:ssa, vastoin komission ja suurten vastaanottomaiden esityksiä vastuun jakamisesta.

Vero vai Viro?

Kreikan valtiontalous ja Microsoftin irtisanomiset hallitsevat uutistilaa. Keskusteluiden rivien välit kertovat verotuksen kipurajasta sekä tietotekniikan alan edelläkävijäyritysten syntymisestä. Maksammeko liikaa veroja? Miten tarjoamme toimeentuloa ja työtä työttömille?

Keskusta puolustaa yksineläviä verolinjauksissaan

Suomen Keskustan nosti yksinelävät tasa-arvoiseen asemaan pariskuntien ja perheiden kanssa veropolitiikassaan. Keskusta ehdottaa tuoreissa verolinjauksissa, että kotilalousvähennys olisi kotitalouskohtainen yksilöperustaisen verovähennysoikeuden sijaan. Tämä tarkoittaisi kotitalousvähennyksen kaksinkertaistamista yksinelävien kohdalla. Nykyään kotitalousvähennystä voi saada korkeintaan 2 400 euroa, linjaus nostaisi vähennyksen 4 800 euroon.

Autovero puoliksi - ja sitten pois

Tunnustan. En ole minkään verojen ystävä. Kun valtiolla on kuitenkin tehtäviä, kuten puolustus, jotka on pakko hoitaa, verot kannattaisi kerätä tehokkaasti ja mahdollisimman vähän haittaa ihmisille aiheuttaen.

Yksi järjettömimmistä, ellei järjettömin vero, on väliaikaiseksi veroksi vuonna 1958 säädetty autovero.

Ankara autovero vie suurimmalta osalta suomalaisia mahdollisuuden turvalliseen, taloudelliseen, mukavaan sekä ympäristöystävälliseen autoiluun.

Olisin valmis tinkimään elintasostani Suomen vuoksi, moni muukin

Lähes kaikki talouden palikat ovat jumissa, pintaruosteessa nyt ja huomena harsoterästä.

Minä voisin maksaa enemmän veroja tai alentaa palkkaani jos se parantaisi kansallista hyvinvointia ja tukisi valtiomme kivijalkaa.

Maksan tällä hetkellä ylisuurta tuloveroa, se mitä palautuksina tulee olisin valmis laittamaan Suomen ja suomalaisten hyvinvointitalkoisiin.

Paras tapa todennäköisesti olisi "kuluttaa" tuo summa sen sijaan että se menisi valtionkoneiston läpi eli kulutuksen kautta saatu suora ja epäsuora hyöty olisi suurempi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä