*

Ville-Veikko Rantamaula

Maakunta- ja soteuudistus

Maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmät määräajat yhdessä paketissa

Tässä alla olevassa linkissä "Maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisimmät määräajat yhdessä paketissa", ks. alla:

http://alueuudistus.fi/documents/1477425/3223876/Maakunta-+ja+sote-uudis...

Kommentoikaapa! wink

 

 

Ei ole yhtä kokonaisuutta

1. Suomessa palikat ovat hukassa - siltikkin keskeneräinen maakuntauudistus / sote ja kiky halutaan tällä hallituskaudella kahden puolueen jyräämänä saada lukkoon lyödyksi, että niiden puolueiden toimielimet jatkossa ovat vallankahvassa

- hiljaista on oppositioissa, eikä heidänkään joukoista löydy yhteishenkeä kaataa hankkeet 

2. Ulosottolaissa ei koeta tarvetta korjauksiin - kun monet velalliset pönkittään yllämainittuja toimijoita

- suomi on sadistien maa - joka nauttii ihmisten olosta löysässä hirressä, tosin perintäfirmat  tahkoaa tulosta

Maakunta tutuksi -chat: Saarikko ja Vehviläinen torstaina 15.2. klo 19-20. Kysy!

 

Maakunta tutuksi -chatissa keskustellaan maakunta- ja sote-uudistuksesta:

 

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vastaavat kysymyksiin maakunta- ja sote-uudistuksesta Facebookissa torstaina 15.2. klo 19–20.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät Facebook-keskustelutilaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden kysyä maakunta- ja sote-uudistuksesta suoraan siitä vastaavilta ministereiltä.

 

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto paljastivat ydinongelman

Mediassa on kohuttu jopa potilasturvallisuuden vaarantumisesta hoitajien vauhdittaessa työsopimusneuvotteluja ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla. Eikö kuitenkin pitäisi olla itsestään selvää, että hoitajamiehityksen tulee olla kaikissa vaiheissa riittävän suuri, jotta työsuoritukset sujuvat merkityn työvuoron puitteissa.

SOTE ON RIKOS?

SOTE ON RIKOS?

Korruptio on rahan & vallan kaveri; se viihtyy pimeässä.

Korruptio ja kähmintä syntyy kun yhteiskunnassa on paljon rahaa, heikko kansalaisyhteiskunta, lahjottavat poliitikot, sylissä istuva media, suljettu päätöksentekojärjestelmä ja ostettavat tuomarit.

Elossa

Ylen realitysarja elossa 24h esitettiin tammikuun alussa televisiossa. Sarja seurasi niin ensihoitoa kuin hoitoa sairaaloissa eri puolella maata. Sarja oli vaikuttava ja kuvasi hyvin sitä valtavan hienoa työtä, jota terveydenhuoltomme tekee joka päivä 24/7 365 päivää vuodessa. Sarjassa esiintyi myös eräs ortopedi, joka pelasti oman lapseni hengen vuonna 2010. Sitä kiitollisuuden määrää en voi edes kuvata, mutta muistot palasivat mieleen kun katselin kyynelehtivää äitiä saadessaan tältä lääkäriltä soiton, että leikkaus meni hyvin ja tyttö on jo heräämössä.

Soten kapitaatiokorvaukselle on ylivoimainen vaihtoehto

Kapitaatiokorvaus on kiinteä rahasumma, jonka maakunta maksaa sote-keskukselle sen asiakkaaksi listautunutta henkilöä kohden. Korvauksen suuruuteen vaikuttavat muun muassa asiakkaan ikä, sukupuoli, työssäkäynti ja hoidon tarve. Lisäksi sote-keskukselle voidaan maksaa suoritteisiin perustuvia korvauksia. Kokonaiskorvauksen määrittely on siis varsin monimutkaista ja oikeasta tasosta on odotettavissa jatkuva kiista.

SOTE VALINNAN VAPAUS ON KASVUN MAHDOLLISUUS YRITTÄVILLE

YRITTÄJÄHENKINEN HEI, SOTE VALINNANVAPAUS TULEE OLETKO VALMIS

Tässä sinulle rehti bisnes

Maakuntauudistusta ei saa niellä purematta

On vakava riski, että maakuntauudistus livahtaa voimaan huomaamatta valinnanvapauskeskustelun suojissa. Historiallisen suuren ja paljon kysymyksiä herättävän maakuntauudistuksen läpivalaisu ja pureksiminen on välttämätöntä. 

 

Onko uudessakaan Sote ja -maakuntauudistuksessa järjen häivää?

”Hallitus on päättänyt keskittää vaativan erikoissairaalapäivystyksen 12 sairaalaan.  Viisi yliopistollista sairaalaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa ovat esityksen mukaan laajan päivystyksen sairaaloita. Seitsemän muuta laajan päivystyksen keskussairaalaa sijaitsevat Lahdessa, Porissa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Joensuussa ja Rovaniemellä.

Muut nykyiset keskussairaalat jatkavat suppeamman päivystyksen sairaaloina.”

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä