Ville-Veikko Rantamaula

Väyrynen valittaa, mutta ei osallistu.

Paavo Väyrysellä on Keskustan kunniapuheenjohtajana puhe- ja läsnäolo-oikeus puoluehallituksessa. Vuoden 2015 jälkeen hän ei kuitenkaan ole osallistunut yhteenkään puoluehallituksen kokoukseen siitä huolimatta, että hänet on niihin kutsuttu. Hän on siis jättänyt käytännössä täysin huomioimatta puolueen hänelle antaman aseman ja keskittynyt sen sijaan kritisoimaan julkisesti puolueen politiikkaa.

Puoluehallituksen tehtävänä on muun muassa johtaa puolueen yleistä toimintaa puoluekokouksen ja –valtuuston päätösten mukaisesti, tehdä aloitteita puolueen toiminnan kehittämiseksi sekä ottaa kantaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin. Kaikki Väyrysen antama kriittinen palaute Keskustan nykypolitiikasta olisi voitu käsitellä puoluehallituksessa hänen esityksestään ja tarvittaessa vaikka äänestää.

Väyrynen on toiminnallaan asettanut asemansa puolueen kunniapuheenjohtajana kyseenalaiseksi. Hänen pitkään jatkunut puoluetta haittaava ja lähes jokaisen puolueen sääntöjen mukaisen erottamisperusteen täyttävä toimintansa herättää kysymyksen siitä, arvostaako Väyrynen lainkaan asemaansa ja olisiko se tästä syystä mahdollisesti otettava häneltä pois. Keskustan kunniapuheenjohtajuuden ohella hän on Kansalaispuolueen perustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston kristillisdemokraattien sitoutumaton valtuutettu. Silti syy on aina muissa. Aina.

 

Ville-Veikko Rantamaula

Keskustan puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen

Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tehkää jo jotain ja potkaiskaa se Väyrynen kuuta ...... Miksi tuollaista peluria ja oman pesän likaajaa vielä katsotte.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Luotto saattaa olla siinä, että olisi joku "kansa" jossain joka kaikesta tästä härdeilystä huolimatta on Paavon takana. Tällainen "kansa" taitaa olla korkeintaan noin 10 % luokkaa valtakunnallisissa äänestyksissä, mikäli populistien kannatuksesta voi jotain päätellä. Siis yhteen kaikki populistitahojen kannatus laskettuna.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

#2. "Puuttuu niinsanottua munaa."
---
Ei puuttunut munaa vaan osaamista. Sanokaa mitä sanotte, Väyrynen on ylivertainen politiikan pelissä ja pelinpolitiikassa. Tuota koppava Sipilä ei ymmärtänyt - ne ihmissuhdetaidot - vaan heitti Paavon silmille märän rätin.

Kuten blogisti toteaa: "Vuoden 2015 jälkeen hän ei kuitenkaan ole osallistunut yhteenkään puoluehallituksen kokoukseen..."
Niinpä niin! Vuoden 2015 jälkeen! Kun sai märästä rätistä. Miksi tulla? Noh, on ehkä hieman erikoista, että EU-edustaja, vaikkakin kunniapuheenjohtaja, asettaan ehtoja kuten ministerinpestin, mutta silti. Paavo sai tuta ikärasismia pahimmillaan.

Soini ja Sipilä juonivat tietoisesti Halla-ahon ja persunsa hallituksesta. Mutta Sipilä heitti Väyrystä rätillä osaamattomuuttaan ja ylimielisyyttään.

Hienoa, että suomalaiseen politiikkaan saadaan pientä säpinää. Paavo ei menetä mitään vaan naatiskelee loppuun asti. Hienoa, että joku uskaltaa. Kepu hoi; sitä saa mitä tilaa. Toivottavasti show jatkuu. Upeeta...ja niin mahtavaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se kummeli-show loppuu kesäkuussa, ja samalla Väyrysen tuleva näkyvyys riippuu mukimyynnistä.

Ehkäpä silloin Väyrynen liittyy persuihin.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Heh, pitikin kurkata tänne... ja Petteri sai Väyrysen ja persut samaan, lyhyeen kommenttiin. V/P trauma(((
Edelleen.... show must go on.... niin upeeta että myös mahtavaa...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, joko olet tehnyt antiikkikauppiaana tarjaoksen koko mukivaraston ostosta Väyryselle ?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Politiikan teko yhteistyössä muiden kanssa ja muiden näkemykset huomioon ottaen on vaan keskimäärin tehokkaampaa, se pienemmän riesan tie. Herättää myös asiaa nimeltä luottamus, jota poliitikko tarvitsee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

HS teetti kyselyn ennen kansalaispuolueen sotkuja ja tilanne oli jo silloin tämä:

Keskustalaisista vas­taa­jis­ta 76 pro­sent­tia ei us­ko Väy­ry­sen mah­dol­li­suuk­siin ki­sas­sa, ei­vät­kä lu­vut ole kaik­ki vas­taa­jat mu­kaan lu­kien juu­ri pa­rem­mat.

- Kaipa Väyrynen silti mukaan pyrkii.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/hsn-kysely-vayrys...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.N:"Keskustalaisista vas­taa­jis­ta 76 pro­sent­tia ei us­ko Väy­ry­sen mah­dol­li­suuk­siin ki­sas­sa.."

Eikös kuitenkin pääasia ole se, että PV uskoo omiin mahdollisuuksiinsa? Jos näin ei olisi, niin silloin näkisin että olisi syytä olla huolissaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä hyötyä siitä on jos kun kun Väyrynen uskoo vaikka ei enää ole kannatusta, eikä ymmärrä lopettaa poliittista uraansa vaikka vaalitulokset huononevat?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #10

S.N:"Mitä hyötyä siitä on.."

Toki voidaan pohtia onko oikeastaan mistään mitään hyötyä, kun loppupeleissä meille kaikille kuitenkin se yksiö siellä maakuopassa. Jos ei sitten savuna ilmaan.

Olen kuitenkin ollut ymmärtävinäni, että PVn mielestä nykyisessä keskustassa on paljon sellaista vikaa minkä hän haluaisi korjata. Lisäksi hän uskoo pystyvänsä sen tekemään. Yritystä hänellä riittää ja minusta sellainen on aina kunnioitettavaa. Se sitten toinen asia, kun täällä toiset pitävät pellenä tällaista ihmistä. Itse en toki siihen joukkoon kuulu, enkä edes sellaista ymmärrä.
Kannatustakin hänellä on toistaiseksi ollut jokaisessa vaalissa johon osallistunut. Voi olla ettei tarpeeksi(ainakaan viime aikoina), mutta kuitenkin enempi kun monella muulla ehdokkaalla.
Pientä pelkoa taitaa myös olla Sipilän joukkueessa, kun jaksetaan veivata Paven ympärillä ja koitetaan monella tavalla torpata osallistumiset.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Kuten leipätekstissä on mainittu niin Väyrynen olisi voinut tehdä esityksiä puoluehallituksen kokouksissa.

Onhan Väyrysen kannatus laskenut, viime EK-vaaleissa oli Lapin vaalipiirissä vasta toisena keskustan nuoren Kulmunin jälkeen ja nyt presidentinvaaleissa noin kolmannes edelliskerran äänistä. Saa nyt sitten nähdä mitä kansalaispuolueen sotkut vaikuttavat, mutta Sipilä saanee huokaista helpotuksesta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #12

S.N:"Kuten leipätekstissä on mainittu niin Väyrynen olisi voinut tehdä esityksiä.."

En ihan oikeasti osaa sanoa miksei ole ollut kokouksissa, mutta jos pitäisi arvata, niin voisin ajatella ettei ehkä ole nykyjohdon taholta kaivattukaan, eikä välttis pyydetty? Arvailua puoleltani toki, mutta jos tunnet olevasi epätoivottu henkilö jonnekin, niin ehket sinne mene.

Edelleen omana mielipiteenäni sanon sen, että olen saanut käsityksen että PVn mielestä nykykeskustassa on vikaa ja hän olisi oikea ihminen sen korjaamaan. Minusta se kuulostaa ihan hyvältä ja olen ehdottomasti Paven puolella.
PS olen ihan oikeasti ja aidosti ihmeissäni miten meillä on Sipilä pääministerinä ja miksi jatkaa vielä eikä ymmärrä erota.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voi olla, että puolueen mahdollisten äänestäjien keskuudessa jakauma on tuollainen. Sen sijaan puolueen jäsenten joukossa luulisin tilanteen olevan, että Väyrysen mahdollisuuksiin ei usko 99% porukasta. Viimeisen kahden vuoden aikana oikeastaan jokainen hänen toimensa on vain vähentänyt uskoa siihen, että hän pystyisi enää saamaan aikaan mitään hyödyllistä.

Siinä mielessä on täysin yksi lysti, onko hän mukana puheenjohtajavaalissa vai ei. Suurin osa vain toivoisi hänelle jotain parempaa kuin tämä arvoton näytelmä. Sen takia luultavasti häntä ei haluttaisi heittää poiskaan, koska inhimilliseltä kannalta hänen esiintymistään enää säälitään. Surullista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset