Ville-Veikko Rantamaula

Paavo Väyrynen ei ole puhunut sanaakaan valtuustossa

Osallistuin keskiviikkona Keskustan valtuustoryhmän kokoukseen Helsingin kaupungintalolla.

Suurella mediarummutuksella Helsingin politiikkaan tullut Kansalaispuolue ja sen nokkamies Paavo Väyrynen on ollut koko valtuustokauden alun täysin hiljaa. Voisi kuvitella, että puheenvuoropyyntöihin olisi ollut aihetta. Kritisoihan Kansalaispuolue voimakkaasti metropolialueen kehitystä, Helsingin poliittista suuntaa yleisesti, kaavoituspolitiikkaa, turvallisuuteen liittyviä asioita ja paljon muuta. 

Vaalien aikaan Kansalaispuolue muun muassa väitti, että ”keskittävä metropolipolitiikka kohottaa elinkustannuksia, huonontaa elinympäristöä ja ilman laatua, pahentaa liikenneruuhkia ja lisää meluhaittoja”. Ja että ”Ihmisten turvallisuus heikkenee”. Valtuustossahan nimenomaan otetaan kantaa kaavoitukseen ja muihinkin heidän kuntavaalien alla kritisoimiinsa asioihin.

Lisäksi Väyrysen Kansalaispuolueen kannattajista koostuvan "Terve Helsinki" -liikkeen ehdokkaiden tavoitteena oli vaalien alla, että ”Helsingin kaupunki keskittyy alueellaan jo asuvien ihmisten - sekä kantasuomalaisten että maahanmuuttajien - olojen ja elämän laadun kohentamiseen”.

Kansalaispuolue on valinnut vastustamisen linjan. He vastustavat Helsingin rakentamista. He vastustavat liikennehankkeita, kestävää asuntopolitiikkaa ja investoimista Helsinkiin. Samalla he siis kannattavat esimerkiksi asuntojen hintojen nousua. 

Helsingissä kaivataan ratkaisuja siihen, miten kasvavassa kaupungissamme kyetään pitämään palvelut kaikkien ulottuvilla, asuntojen hinnat järkevällä tasolla ja liikenne sujuvana. Myös ilmastopolitiikka kaipaa Helsingissä uusia kestävänkehityksen ratkaisuja. Hiilen polttaminen tulee lopettaa. Näitä asioita ei ratkaista sanomalla jokaiseen asiaan ei.

Kansalaispuolueelta ja Väyryseltä olisi voinut olettaa tulleen ponsia ja aloitteita valtuustokauden alussa puolikin tusinaa, mutta eipä näytä tulevan.

 

Ville-Veikko Rantamaula

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin voi toimia tietysti ainoastaan Keskustan kunniapuheenjohtaja, Kansalaispuolueen perustaja ja Kristillisdemokraatien sitoutumaton Helsingin valtuutettu Paavo Väyrynen.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Väyrynen on päällikkö. Vaikenemallakin vaikuttaa, kuohuttaa ja aiheuttaa supinaa. Orpo olo on muilla kun ei ole valtiomies aloitteita tekemässä, ja suuntaa näyttämässä. Ketä nyt voidaan vastustaa tai myötäillä kun mies vain istuu ja odottaa otollista hetkeä hyökätä. Sergio Leonen länkkärit eivät mitään verrattuna Paavon jäätävän hiljaiseen mulkoiluun. Ne silmät! Mutta onko Paavo hyvä, paha vai kenties sittenkin ruma? Voimme vain spekuloida, ja maestron itsenä näytettäväksi jää mikä hän on lopulta miehiään.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Väyrynen on Väyrynen. Ei hän ole valtiomies, vaan pelimies.

Harri Mulari

Väyrysen motiivi on puhdas narsismi. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hänellä ei ollut alkujaankaan mitään annettavaa ts. tarkoitus tehdä mitään. Ehdolla piti olla, koska julkisuus hivelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset