Ville-Veikko Rantamaula

Joku roti kokoustamiseen, Helsingin kaupunginvaltuusto!

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui tänään kahden asian vuoksi. Asioiden, jotka olisi ehtinyt todellakin käsitellä seuraavassa kokouksessa. Seitsemän (7) minuuttia kestänyt kokous maksoi helsinkiläisille veronmaksajille 385 euroa x 85 valtuutettu + pj palkkio eli yhteensä 32850 euroa. Ja lisäksi tähän vielä kaupungin virkamiesten ylikorvaukset päälle. Kokoukselle tuli siis hintaa kaikkine järjestelyineen arviolta 40000 euroa. 

Kokouksessa oli käsiteltävänä kaksi asiaa. "Tarkastuslautakunnan varajäsenten vahvistaminen" ja yhden asemakaavamuutoksen tekeminen Haagaan.

Itse kokouksen esityslistannasioista ei käytetty yhtään puheenvuoroa. Ainoat puheenvuorot käsittelivät kokouksen koollekutsumisen järkevyyttä. Puheenvuorot tästä pitivät edustaja Terhi Peltokorpi (kesk) ja Frank Muttilainen (vas)

Jos olisin populistinen, niin sanoisin, että rahaa ei riitä päiväkodin lasten kartonkihankintoihin, mutta kokoustamiseen kyllä.

 

Ville-Veikko Rantamaula

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Hannu Töyri

Olet oikeassa. Tämän tyyppisiä menoja tulisi karsia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Maksetaanko valtuutetuille myös kilometrikorvaukset?
Hullulta kuulostaa tämä kokouskäytäntö.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Valtuutetut saavat vuosilipun HSLlle. Fiksu tapa pienen maantieteellisen alueen valtuutettujen liikuttamiseen. Älytöntä on, että
puheenjohtajistolle kyllä maksetaan km-korvauksia oman auton käytöstä. Ei Helsingin kokoisessa kylässä, jossa julkinen liikenne pelittää, tarvitse omaa autoa kokouksiin menoon. Rivivaltuutetutkin voivat ottaa taksin kotiin kaupungin piikkiin, jos kokous kestää yli iltayhdentoista, ihan ok käytäntö ja näin on monissa yötyöpaikoissakin. Lisäksi muunmuassa lastenhoidon järjestäminen korvataan, mikä ei sekään ole yhtään hullumpi vastaantulo.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Äly hoi älä jätä, ymmärrys hoi älä petä. Todella päätöntä touhua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No, sinänsä tuokin järjettömyys on todennäköisesti yleistä ympäri Suomen. Mutta tietenkin kaikki on Helsingissä suurempaa, myös järjettömyys. Kepulaiset tekevät pikku kupruja, kokoomus ja vihreät kunnon mällejä.

Juhani Piri

On kyllä aivan sairasta idiotismia. Se joka tällaisen älynväläyksen on keksinyt täytyisi joutua korvausvastuuseen henkilökohtaisesti! Toivottavasti media puristaa palleista tällaista kokouskutsujaa ihan kunnolla, josko käytäntöihin tulisi sillä tavalla jotakin järkeä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Täysin verrannollista ylitöiden tekemiseen. Tehdessä vituttaa, mutta tilipäivänä naurattaa.

Valtuustotyöstä saa todella helposti tuhansia euroja kouraan vuositasolla ilman suurempaa vaivannäköä vain kampeamalla ruhonsa paikan päälle. Likimain jokaiselle valtuutetulle kokouspalkkiot ovat lisätuloa päätoimen ansioiden päälle.

Päätän kommenttini Mike Knopflerin sanoihin: " money for nothing."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset