Ville-Veikko Rantamaula

Vihreiden ympäristökupla on puhkeamassa!

Ilmastonmuutos tuhoaa meidät ja kaikki saastuttaminen on lopetettava. Helsinki on saatava täyteen moottoritien levyisiä pyöräteitä, autot pitää kieltää. Liberaalia vihreää ajattelua vai fanaattista saarnaa, jossa ei armahdeta ketään? Vihreiden ympäristökupla on puhkeamassa.

Vihreät pyrkivät museoimaan luonnon. Luonnossa saisi liikkua ja siitä nauttia ainoastaan heidän määrittelemillään ehdoilla. Jos et tähän muottiin istu, olet luonnon vihollinen. Toisaalta luontoarvoista voidaan tinkiä silloin, kun he katsovat sen tarkoituksenmukaiseksi, koska he ja vain he kykenevät tekemään tarvittaessa valistuneita poikkeuksia luonnon museoarvoihin. 

Vihreät ovat kuin etusormi pystyssä luokan lapsia läksyttävä kympin oppilas, joka mielestään tietää kaiken ja katsoo siksi oikeudekseen toimia opettajan sijaisena tämän poissa ollessa, määritellä säännöt ja määrätä vähemmän tietävien asioista.

Vihreän näennäisliberalismin yksi näkyvimmistä esimerkeistä Helsingissä on pyöräily. Ennen pyöräiltiin luonnossa, nyt luonto ja kaikki muukin saa väistyä pyörän tieltä. "Alepa-pyörät" ovat sulattaneet helsinkiläisten ja matkailijoiden sydämet, mutta vuonna 2017 kyseisten pyörien telineet on sijoitettu useissa paikoissa asukaspysäköintipaikoille. Miksi? No siksi, kun auto on vihollinen numero 1 ja auto saastuttaa ja pilaa ympäristön. Toisaalta samaan aikaan keskuspuistosta räjäytetään kalliota ja metsä parturoidaan pyöräbaanan alta pois. Korostan, että olen itsekin pyöräilijä ja haluan lisätä pyöräilyä Helsingissä. Esimerkkejä on paljon, mutta ei niistä enempää.

Toivotan Vihreät tervetulleeksi reaalimaailmaan, jossa asiat eivät aina tai edes pääsääntöisesti mene kuten haluatte, ja jossa täytyy kyetä suvaitsemaan myös omasta ideaalista poikkeavia näkemyksiä ja tekemään kompromisseja ilman itkupotkuraivareita. 

Toisin ajatteleville löytyy aina joku leima ”suvaitsematon”, ”sivistymätön” jne. Vihreät määrittelevät, mikä on sallittua, hyväksyttävää ja toivottavaa ja sinut arvioidaan, luokitellaan ja leimataan heidän määrittelemiensä kriteerien mukaisesti, koska he tietävät, mikä on kaikille parhaaksi eikä heidän siksi tarvitse suvaita erilaisuutta. Tämä ei kuitenkaan ole suvaitsemattomuutta, koska he ovat oikealla asialla. 

Kuulostaako tutulta? 

Ville-Veikko Rantamaula

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En kuulu vihreisin mutta siitä huolimatta ei voi välttyä ihmettelemästä, kannattiko kirjoittaa noin pitkä vuodatus sen takia että pyöräteline asukaspysäköintipaikalla ärsyttää - mikä näytti olevan kirjoituksen pääasiallinen sisältö.

Juuso Hämäläinen

Riittää, että aamulla astuu vihreitä äänestävän naapurin isännän koiranpaskaan, joka löytää tiensä kengän pohjassa auton polkimiin, niin herää ärtymys.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Aika hyvin, ei yhtään osumaa vaikka yritystä on muille jakaa. Mutta toivottavasti helpotti.

Tony Stenroos

Härkönen lueppa koko viesti niin huomaat ettei se asukaspysäköinti ollut se juttu vaan piittaamattomuus muitten mielipiteistä

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Vähän tämä teksti jätti tyhjän olon. Jo heti alusta välittynyt tunnelataus herätti odottamaan selitystä, mikä onkaan aiheuttanut tämän tuohtumuksen ja miksi vihreät ansaitsevat tällaisen arvostelun. Ainoaksi syyksi paljastui kuitenkin väärin sijoitettu pyöräteline. Jutun otsikollekaan ei löytynyt selitystä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Niin, no Helsingin Keskustalle on varmaan vaikea keksiä mitään olemassaolon syytä. Jos Vihreät harmittaa kovasti, tehokkaampaa on äänestää Kokoomusta. Keskustan oma europarlamentaarikko on lähtenyt vaaleihin KD:n listoille. Kyllä tuon tunteiden myllerryksen voi ymmärtää. Silti toivon, että kaikki helsinkiläiset, jotka eivät tykkää Vihreistä, äänestäisivät Keskustaa mielummin kuin Kokoomusta tai jotain muuta merkittävää puoluetta eli tsemppiä vaan vaalityöhön!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Luonnonläheisyyttä helsinkiin, siirretään hirviä karhuja susia ja muita luonnon elementtejä myös noile luonnon keskittymiin pääkaupunkiseudulla. autenttista

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuosta kun vaihtaa Vihreät-sanan tilalle erään pohjoisen, ahdasmielisen herätysliikkeen nimen, niin kuvaus vastaa varsin tarkasti sitä seutua, josta Rantamaulat tulevat. Siellä valtapuolue on Keskusta.

"Vihreät määrittelevät, mikä on sallittua, hyväksyttävää ja toivottavaa ja sinut arvioidaan, luokitellaan ja leimataan heidän määrittelemiensä kriteerien mukaisesti, koska he tietävät, mikä on kaikille parhaaksi eikä heidän siksi tarvitse suvaita erilaisuutta."

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Jaa jaa, vieläkö niitä Helsingin vaaleja käydään kertomalla kaameita kauhutarinoita synkästä kepulandiasta, jossa väki räytyy maakuntien satraappien käskyvallan alla...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aina yhtä viihdyttävää kun kaksi Suomen ympäristövihamielisintä puoluetta torailevat keskenään, kumpi on vielä huonompi.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eniten kuitenkin minua ärsyttää Vihreiden ja osin myös Keskustan mieltymys tuulivoimaan, joka on kalleinta mahdollista ja myös saastuttavaa sähkön tuotantoa. Tuuli sinällään ei maksa mitään, mutta sen energian talteen otto vaatii raskaat betoni ja teräsrakennelmat ja sen päälle laajan keräilyverkoston, jotta tuulesta saatu energia saadaan jakoon silloin kun sitä satutaan saamaan.

Jo lähtökohtaisesti tuulivoima nykyrakennelmineen rasittaa luontoa, pilaa maisemaa ja aiheuttaa ääni ja välkeongelmia. Tämän päälle tuulivoma tarvitsee toimiakseen saman verran varavoimaa tuulettomisen aikojen varalle. Halvemmalla ja vähemmin saastein päästäisin, kun rakennettaisiin vain sitä varavoimaa.

Ydinvoimaa tietysti pitää vastustaa, vaikka se on nykyteknologialla toteutettuna turvallista ja kaikkein vähiten luontoa rasittavaa energiaa. Vaikka Areva on epäonnistunut voimaloiden rakentajana, ei sen perusteella kaikki ydinvoiman rakentaminen ole kelvotonta. Sitäpaitsi, kyllä Arevankin Suomen yksiköstä kunnollinen ja kannattavakin tulee, vaikka se viipyy ja maksaa paljon yli alkuperäisten arvioiden.

Hannu Töyri

Hyvä kirjoitus. Juuri tällaista tarvitaan. Vihreät ovat päävoima tuhoamassa virkitys- ja viheralueita, kuten Malmin lentokenttä ympäristöineen, keskuspuisto, Tuomarinkylän kartanon alue, Siltapuisto jne... näitä löytyy. Vihreät eivät ymmärrä logistiikan merkitystä yhteiskunnalle ja sen kehitykselle, vaan romanttiset visiot unelmien satumaasta sotkee perusteellisesti ajatelun. Myös tämä blokistinkin esille tuoma leimakirveen käyttö - rasisti, fasisti, äärioikeistolainen jne. on asia josta olisi todella tärkeätä käydä keskustelua ja osoittaa senolevan vihapuheta siinä missä muukin vihapuhe.

Classic Jp

Kepu ei petä-kiitos kun kirjoitit

Toimituksen poiminnat