Ville-Veikko Rantamaula

Politiikka on paskanjauhantaa.

Ympäripyöreitä lauseita. Konkretian puutetta. Hienoja sanoja, jotka eivät edistä mitään. Mielikuvia, joilla ei ole vaikutusta ihmisten arkeen. Vastakkainasettelua. Lopuksi kaiken torppaamista. Politiikasta on tullut entistä enemmän paskanjauhantaa. 

Olen ollut politiikassa mukana muutaman vuoden ja seurannut sitä pienen elämäni ajan. Kirjoittaessani blogia kuntavaaleja varten huomasin, että minuunkin on tarttunut politiikasta tuttu tyyli. Teksti kuulostaa hienolta ja osaavalta, mutta ei kerro yhtään mitään! Konkretia puuttuu. 

Otetaan esimerkki. Helsinkiin tarvitaan lisää kohtuuhintaisia asuntoja! Kaikki (paitsi Paavo Väyrynen) ovat samaa mieltä. Muuten hyvä, mutta eihän tämä kerro itse tavoitteesta yhtään mitään. Ollaanko maa-alueiden pakkolunastuksen kannalla, muutetaanko parkkialueet asuntojen alustaksi, kaavoitetaanko lisää ja mitkä kaikki saaret, rakennetaanko kaupunkia ylöspäin, myönnetäänkö talonyhtiöille rakennusoikeuksia helpommin jne jne. 

Poliitikot haluavat mahdollisimman paljon ääniä ilman, että kukaan suuttuu tai pahoittaa mieltään. Siksi poliitikkojen vastaukset ja puheet ovat ympäripyöreitä. Mitä tästä seuraa? Helsingissä kestää keskimäärin 8-10 vuotta saada asia eteenpäin. Jos tänään esitetään, että Etelärannan tontille Guggiksen kaatumisen vuoksi rakennetaan vaikkapa kasvihuone, sen rakentaminen alkaisi 8-10 vuoden päästä. Ja kun joku toimelias yrittäisi saada jotain aikaiseksi, loppumetreillä olisi armeijan verran poliitikkoja perustelemassa hanketta kumoon millä tahansa perusteella, jolla irtoaisi mediatilaa. Kasvihuone-esimerkkikin kaatuisi siihen, että joku tekisi täysin vastakkaiset laskelmat ja sosiaaliporno kukoistaisi vastustajien bensalla nimeltä populismi. Mediahuipentuman lopuksi tontille tai millekään muullekaan asialle ei tapahtuisi mitään. 

Mihin tämä johtaa? Politiikasta poistuvat ne, jotka saavat jotain aikaiseksi. Eivät ne, jotka vastustavat kaikkea. Asioiden ajajat joutuvat syrjään ja tilalle jäävät mielistelijät, joiden missiona hehkuvat mediatila ja valta.

Toimikaamme! Pidetään huolta toisistamme ja toimeliaisuudestamme! Uudistetaan ajattelumallit! Käännetään uusi sivu politiikan tekemisessä, kiitos ei poliittiselle jargonille! Perkele.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niin, tällä hetkellä Helsingin keskusta koittaa estää 25.000 asunnon rakentamista Malmin lentokentän alueelle. Tällaisia tapauksiahan tarkoitit?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ilmeisesti meillä on varaa tälläiseen sirkukseen, ei ilmeisesti viellä satu tarpeeksi. Täytyy olla olemassa joku muu tapa hoitaa asioitamme. Jos sellaista ei ole, niin universumi tahkosi aivan turhaan juttujaan viimeiset 14,8 miljardia vuotta. Hullua, ja kyllä, iso perkele ;-/

Tommi Mäkinen

Jussi Halla-ahon sanomisia jos perkaat, ei löydy paljon fuulaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset