Ville-Veikko Rantamaula

Herra X ja liian suuri city.

Keminmaalta, samasta kylästä, josta itse lähdin 14 vuotta sitten tänne Helsinkiin, on herra X saapunut pelastamaan Helsingin. Tervetuloa! Paitsi vaan, että pelastusta ei saavuteta sen kylän ajatusmallilla.

 
Herra X näkee Helsingin maakuntien vastustajana, saastuneena, liian isona kaupunkina ja turvattomana paikkana. Tavoitteekseen kuntavaaleissa hän asettaa seuraavan: "Helsingin kaupunki keskittyy alueellaan jo asuvien ihmisten - sekä kantasuomalaisten että maahanmuuttajien - olojen ja elämän laadun kohentamiseen sen sijaan, että varoja tuhlataan vahingolliseen keskittävään metropolipolitiikkaan". Nopeasti luettuna herra X:n yleistavoite näyttää kauniilta, mutta sisällöltään se on vahingollista politiikkaa. 

Helsingin kasvun ja metropolialueen kehittämisen vastustaminen ja jarruttaminen on verrattavissa siihen, jos entisellä kotiseudullani Keminmaalla päätettäisiin tehdä heinätyöt hevosella nykyaikaisten koneiden sijaan. Traktoreista luovuttaisiin, koska ne luovat "melua", "saasteita", ovat "isoja" ja "turvattomia". 

Minä asun tulevaisuudessa Helsingissä, jossa on hyvät koulut ja päiväkodit, kulttuuritarjonta kohdillaan ja lääkäriin pääsee. Järkevillä asumisratkaisuilla Helsinkiin mahtuu ihmisiä ilman, että viihtyvyys kärsii. Kaavoitettavaa maata löytyy ja lunastusten kautta vielä enemmän. Joukkoliikenne tulee olemaan entistä suuremmassa roolissa. Saastuminen tulee vähenemään merkittävästi uusien energiaratkaisujen ja liikennettä koskevien muutosten jälkeen. Mitä isompi kaupunki on, sitä enemmän se luo työtä myös maakuntiin. Työllisyyden lisäämisellä ja syrjäytymisen ehkäisemisellä takaamme myös turvallisen kaupungin.

Herra X on älykäs, kuutta ministerisalkkua hoitanut, eduskunnan ja Euroopan parlamentin pitkäaikainen jäsen sekä erään puolueen kunniapuheenjohtaja. Ehkä juuri siksi herra X:n toiminta hämmästyttää niin kovin.

Herra X:n tavoite ei ole Helsingin asioiden edistäminen, vaan vastakkainasettelun luominen pk-seudun ja maakuntien välillä. Kunnallispolitiikka ei ole sooloilua. Siinä tarvitaan yhteistyökykyä. Eikä Helsingissä kaivata peräpeiliin tuijottajia ja apatian luojia. Helsingissä tarvitaan eteenpäin katsovaa, ihmiset huomioivaa rohkeaa ja raikasta politiikkaa.

Ville-Veikko Rantamaula
Helsingin Keskusta, puheenjohtaja.
Puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat